Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 ημέρες

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη την χώρα (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγία, σχολεία, ΙΕΚ και πανεπιστήμια) θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται.

Παράλληλα, ζήτησε να περιοριστούν οι μαθητές για το διάστημα που δεν θα πηγαίνουν σχολεία.

Ν. Κεραμέως: Κλείνουν και τα φροντιστήρια

Την αναστολή λειτουργίας και των φροντιστηρίων αποφάσισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μετά και το προληπτικό κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικών δομών εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Νωρίτερα, πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 89. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Παράλληλα, ο κορονοϊός έπληξε και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως γνωστοποίησε ο Έλληνας εφοπλιστής μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ