Ανακαλύφθηκαν έξι μούμιες σε φαραωνικό τάφο στην Αίγυπτο

Έξι μούμιες, ξύλινες σαρκοφάγοι σε ζωηρά χρώματα, χίλια ταφικά αγαλματίδια ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, ερευνώντας τάφο της φαραωνικής εποχής στη νότια Αίγυπτο.

Ο τάφος κοντά στην πόλη Λούξορ, που είναι ένα πραγματικό υπαίθριο μουσείο, και στην Κοιλάδα των Βασιλέων, ανήκε κατά τα φαινόμενα στον Ουσερχάτ, έναν εισαγγελέα της 18ης δυναστείας (1550-1295 προ Χριστού), που φέρει τον τίτλο του "δικαστή της πόλης". Ωστόσο ο τάφος είχε χρησιμοποιηθεί εκ νέου μερικούς αιώνες αργότερα επί της 21ης δυναστείας, για να τοποθετηθούν εκεί και άλλες μούμιες.

«Ήταν έκπληξη που ανακαλύφθηκαν τόσα ευρήματα στο εσωτερικό (του τάφου): σκεύη από άργιλο που φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη του τάφου, σαρκοφάγοι και μούμιες, καθώς και περισσότερα από χίλια 'ουσέμπτι', μικρά ταφικά αγαλματίδια που τοποθετούνταν μέσα στους τάφους», ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ-Ανάνι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τάφο που οργανώθηκε για τους δημοσιογράφους. «Ήταν σημαντική ανακάλυψη, η οποία δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν σχεδόν έξι μούμιες, αλλά και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι μπορεί μελλοντικά να έχουμε περισσότερα», δήλωσε η Νεβίν ελ-'Αρεφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Αίγυπτος έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως στην εκπόνηση διαφόρων αρχαιολογικών σχεδίων με την ελπίδα να δει νέες ανακαλύψεις στον τομέα αυτόν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ